BPFpro bedrijfstakpensioenfonds contact opnemen

Wie wij zijn

Pensioenjuridische vakmensen

Pensioenjuridisch advies

Pensioenjuridisch advies gaat niet over het bemiddelen in pensioenregelingen.

Er is in het verleden veel te weinig aandacht geweest voor de pensioenjuridische context.
Hierdoor zijn een aantal misstanden ontstaan die nu opgelost moeten worden.

Graag werken wij ook met www.PensionLegalServices.nl.
Pensioenjuridische dienstverlening op het hoogste niveau.

De dynamiek met bedrijfstakpensioenfondsen vraagt om verschillende kwaliteiten van adviseurs. En die hebben we beschikbaar.

Als u op een onverwacht moment wordt aangesproken door een bedrijfstakpensioenfonds (BPF), dan kan uw wereld instorten. De premienota's die u gaat ontvangen van het pensioenfonds zijn vaak astronomisch.
Daarom moet u direct in actie komen als een pensioenfonds u gaat aansluiten. Ook kunnen zij zich opdringen bij uw bedrijf. Zij maken dan bv een afspraak, net als de belastingdienst. En zij zullen u uitdraaien vragen van de loonadministratie. Het pensioenfonds mag dit ook allemaal.

Door deze risico's kan het voortbestaan van een onderneming in gevaar zijn. Om u te kunnen helpen om dit probleem in goede banen te leiden, hebben wij hiervan een specialisme gemaakt. En dat is maar goed ook en hard nodig. De pensioenfondsen hebben ervaren juristen in dienst. Als wij een gedegen tegenpartij willen zijn, zullen wijzelf ook van het beste niveau moeten zijn om te kunnen overleggen.

Uw eerste aanspreekpunt is Tim van Dasselaar MBA FFP, registerpensioenadviseur. Sinds 1988 werkzaam in de financiële bedrijfstak.
Vakopleidingen:
- Branche Leven (actuarieel rekenen, fiscaal, levensverzekeringstechniek en pensioen)
- Pensioenpraktijk
- FFP, Financiële Planning en MFP, Master Financial Planning
- Wft Pensioen
- Gecertificeerd werkingssfeer onderzoeker
De financiële risico's rond de pensioenregeling voor de werkgever zijn enorm. Het is mijn doel om deze risico's zo goed mogelijk te beheersen en zo meer zekerheid te garanderen aan werkgevers.

Hoera een goed pensioen!
In mei 2012 is dit pensioenboek uitgekomen. Dit boek hebben Wink Sabée en ik samen geschreven. Met als doel pensioenkennis dichter bij de mensen te brengen. Het is daarom fris geschreven en in duidelijke taal uitgelegd hoe het met het pensioen gaat en wat dit pensioen voor gaat betekenen. Zie: www.hoeraeengoedpensioen.nl.

Register pensioenadviseur
U kunt onder www.rpa.nl mijn registratie terugvinden van Register Pensioen Adviseur.

Nederlands Pensioenbureau (vaktechniek)
Wij zijn aangesloten bij het NPB om gebruik te maken van de branche specifieke knowhow. Voor blijvende ontwikkeling en kennistoets is dit onmisbaar.

Federatie Financiële Planning
Op de website www.ffp.nl en www.vooruitkijken.nl kunt u mijn registratie van gecertificeerd financieel planner terugvinden.