het bpf belt bedrijfstakpensioenfonds actie nemen

Een werkingssfeeronderzoek om uw probleem op te lossen

Direct actie nemen is noodzakelijk

LET OP:

Denk niet "het komt wel goed" als een bedrijfstakpensioenfonds contact met u opneemt.

BPF pro neemt direct actie als u contact met ons opneemt. We zorgen dat u het pensioendossier weer onder controle krijgt.

Komt u onverwacht in contact met een bedrijfstakpensioenfonds? Reageer dan direct. Niet naar het pensioenfonds, maar neem contact met ons op.

Als u contact met ons opneemt, nemen wij direct actie. Snel zorgen we ervoor, dat we precies weten wat er aan de hand is.
We willen dan graag alle documenten van u ontvangen. Met het bedrijfstakpensioenfonds stellen we vast waar we precies in het aanmeldingstraject zitten.

Daarna bepalen we het tijdpad en het stappenplan.
We beginnen met een quickscan. Met deze scan bepalen we snel wat uw globale situatie is. Als we in deze scan een probleem tegen komen, zullen we daar dieper op inzoomen.
Dat betekent dat we snel tot de kern van de zaak komen.

Dit noemen we een werkingssfeeronderzoek. We bekijken dan de verplichtstelling van het bedrijfstakpensioenfonds. En we onderzoeken de werkzaamheden die uw bedrijf onderneemt.
Dit werkingssfeeronderzoek is de basis van de verdediging tegen het bedrijfstakpensioenfonds. In dit onderzoek linken we ook de verplichtstelling aan uw werkzaamheden.
Het is belangrijk dat dit onderzoek gedegen gebeurt, omdat dan alle alternatieven worden bekeken.

Ervaringen van ondernemers

De schrik is vaak groot als een bedrijfstakpensioenfonds (BPF) ineens opduikt. Zomaar kan een accountmanager bij u op de stoep staan en indringende vragen stellen.
De verleiding is groot om de post niet al te serieus te nemen. Maar vroeg of laat ontvangt u dan een aansluitingsbrief en snel daarop een voorlopige nota.
Deze premienota kan vele tonnen zijn. En u moet die echt betalen. De continuiteit van uw bedrijf is in gevaar.

Neem geen risico. Ga niet zelf corresponderen met het pensioenfonds. Bel ons en wij zullen u helpen om dit goed af te wikkelen.

Werkingssfeeronderzoek in maximaal 3 stappen

De aanpak:
Een werkingssfeeronderzoek is nodig om te bekijken of uw bedrijf al of niet bij onder een bedrijfstakpensioenfonds valt. Dit kan lastig en uitgebreid zijn. Dat is echter lang niet altijd zo.
Wij zorgen ervoor, dat wij efficient en effectief dit onderzoek doen. Hoe sneller we tot de kern komen, hoe beter het voor u is. Onze aanpak is erop gericht, dat wij zo snel als mogelijk een conclusie kunnen trekken over uw pensioensituatie.
Dat doen wij, door te kiezen voor twee opeenvolgende scans.

Ieder deelonderzoek ronden wij af met een verslag. Dit verslag dient als onderbouwing voor uw bedrijf en beschermt u tegen deze pensioenrisico's.
Het voordeel van deze aanpak is, dat zodra we een conclusie kunnen trekken, we dit direct zullen doen.
En dat betekent, dat u niet torenhoge rekeningen krijgt, terwijl dit achteraf niet nodig bleek.
Door deze tussentijdse conclusies zijn we vaak na de eerste of tweede scan al klaar. En scheelt enorm op de kosten voor een werkingssfeeronderzoek

De eerste scan:
De start is hier globaal. Wij verrichten een onderzoek op basis van openbare informatie, gecombineerd met data uit uw eigen organisatie, zoals salarisadministratie en delen uit de financiele administratie.
Op basis van deze scan krijgen we een een goed beeld van uw werkzaamheden en een mogelijk bedrijfstakpensioenfonds dat van toepassing is.
We ronden dit onderzoek af met een conclusie in het kader van mogelijke risico's voor een bedrijfstakpensioenfonds (BPF). 

De tweede scan:
Als blijkt uit de eerste scan, dat er mogelijk een bedrijfstakpensioenfonds risico is, dan zoemen we in het tweede onderzoek in, op het risicogebied.
Hier volgt dan een conclusie. En weer kan het zijn, dat wij geen bedrijfstakpensioenfonds risico's zien.

Derde fase:
Mocht het nu zo zijn, dat wij na twee scans nog geen duidelijkheid hebben over uw BPF risico, dan zullen we er nóg dieper in moeten duiken.
Omdat we al in twee fasen informatie hebben verzameld kunnen we efficient te werk gaan.
Hoe diepgaand dit deel van het werk wordt is nog niet te voorzien. Omdat we al tweemaal de situatie al hebben bekeken, hebben we wel een goed inzicht van de stand van zaken.
En daardoor kunnen we kosten efficient blijven werken.