accountant bedrijfstakpensioenfonds fout in jaarrekening

Accountants en pensioenfondsen

Pensioenkennis voor accountants

training accoutants

Wij verzorgen voor accountants ook kennis sessies.

Een van de populaire onderwerpen van deze sessies is de problematiek rond de verplichtstellingen van bedrijfstakpensioenfondsen.
Tijdens zo'n bijeenkomst besteden wij ook aandacht aan het beoordelen van de verplichtstellingen. Heeft u hier belangstelling voor, laat ons dit dan weten.

Het lijkt er soms wel op, dat u als accountant steeds op uw bord krijgt gelegd. En we doen net alsof dat heel normaal is. In de praktijk blijkt, dat sommige financiele risico's van uw cliƫnt uit een onverwachte hoek komen. Laat u daarom niet verrassen.

In de jaarrekening geeft de accountant een getrouw beeld van de financiele positie van de onderneming.
Nu blijkt dat verschillende bedrijven waarvoor de accountants werken, geconfronteerd worden met mogelijke aansluiting bij een pensioenfonds. Wat betekent dit voor de mogelijke premieclaim die deze bedrijven zullen krijgen? Welke financiële verplichting volgt hieruit? En wat betekent dit dan voor de jaarrekening?
Uit onze praktijk blijkt, dat accountants regelmatig met deze problematiek worden geconfronteerd. Juist omdat de accountant ook nog eens aansprakelijk wordt gehouden voor het afgeven van de jaarrekening, betekent dit een verzwaring van de aansprakelijkheid.
Werkingssfeeronderzoek in het kader van een mogelijke pensioenverplichtstelling wordt hierdoor noodzakelijker. Omdat dit vaker wordt gezien als een specialistisch vakgebied, staan wij accountants en hun cliënten regelmatig bij.
Dit is natuurlijk niet zo gek. Temeer, daar wij juist in dit specifieke vakgebied een specialisme hebben gevonden. Hierdoor kunnen we voor de werkgever heel veel betekenen en de aansprakelijkheid voor het advies overnemen.
Als uw cliënt u met een brief, premienota of dwangbevel, confronteert van een pensioenfonds neem dan direct contact met ons op!
Wij kunnen u van dienst zijn door een werkingssfeeronderzoek uit te voeren.Mogelijk blijkt dat uw klant niet aangesloten hoeft te worden. In dat geval kunnen we in overleg gaan met het pensioenfonds.

Overleg met pensioenfonds
Daarnaast kunnen wij uw klant begeleiden in het overlegtraject met het pensioenfonds. Aan de overgang naar een pensioenfonds kleeft nog veel werk. Op welke manier werkt uw huidige pensioenverzekeraar mee? Wie is er aansprakelijk? Kan of moet er worden gewerkt met vrijwaringen? En zo ja, is dit verplicht? Ook in dit deel van het traject is het belangrijk dat u gebruik kunt maken van onze pensioenjuridische kennis.

Indien nodig zullen wij ook werken met een pensioenadvocaat.

Wilt u hier meer van weten, neem dan contact op ons: 0182-531517 of mail naar info@BPFpro.nl.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden